Arbuzowa granola /


DSCF3029

Do tego chłodnego (a raczej mrożącego) deseru miałam dwa podejścia. Za pierwszym razem stwierdziłam, że po 5 h merdania widelcem co pół godziny mogę sobie już odpuścić, a nie powinno to wpłynąć na wynik mojego deseru. No więc się myliłam… Gdy następny raz zajrzałam do zamrażarki zastałam twardą bryłę, która w niczym nie przypominała granoli. Tak więc wybrałam się do sklepu po kolejnego arbuza i musiałam powtórzyć żmudny proces odpestkowywania. W każdym razie teraz mogę cieszyć się ładną granolą. No i smaczną : )

Składniki:

1/2 arbuza
3 łyżki cukru pudru
1 łyżka soku z cytryny

Jak zrobić?

1. Arbuza pozbawiamy pestek. Miksujemy go razem z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Chowamy go do zamrażarki na ok. 4-5 h.

2. Najważniejsza część przepisu: arbuza mieszamy widelcem co 30 minut (częściej nie ma sensu). Jeśli o tym zapomnimy, powstanie nam twarda bryła, a nie to jest naszym celem : )

Powodzenia ! ! !

DSCF3022

DSCF3038

DSCF3040

2 myśli w temacie “Arbuzowa granola /

Dodaj komentarz