Krem z masła orzechowego / Cream of peanut butter


Masło orzechowe to kolejna z długiej listy rzeczy, za którymi nie przepadam. Z tego powodu obawiałam się trochę tego kremu i babeczek z nim (które już niedługo na blogu). Moje obawy nie były do końca bezpodstawne, ponieważ krem nie jest dla mnie nie wiadomo jak wspaniały, ale jestem pewna, że wszyscy amatorzy masła orzechowego go polubią : )
Krem nadaje się do użycia od razu po przygotowaniu. Można go jednak przechowywać w lodówce do 4 dni. Wyjąć z lodówki 30 minut przed podaniem.

Składniki (kremu wystarcza na udekorowanie około 14 babeczek):

100-120 g masła
140 g masła orzechowego
1/5 szklanki śmietany kremówki
1/2 szklanki cukru pudru

Jak zrobić?

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie miksujemy, na gładką masę.
Polecam wypróbować ten przepis : )
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s