Deser jogurtowo-jagodowy / Blueberry yogurt dessert


 

Ten deser stworzyłam szybko, zwracając uwagę jedynie na to co mam w domu. Okazał się bardzo smaczny i sądzę, że jest to świetny pomysł, jeśli zaskoczą nas goście (o ile oczywiście na co dzień przechowujemy niezbędne produkty). Najfajniejsze jest to, że można go zmieniać w różny sposób. Nie ma w sumie znaczenia, czy użyjemy jagód, czy malin, czy pokruszymy herbatniki, czy jakieś dowolne, inne ciastka. Możemy również użyć innej, np. białej czekolady, albo nie używać wcale. Wszystko zależy od tego, na jakie smaki mamy ochotę, albo co aktualnie mamy w domu : )

Składniki (na 1 porcję):

4 herbatniki
6 dużych łyżek gęstego jogurtu
3 płaskie łyżki cukru pudru
5 kostek czekolady
3 łyżki jagód
kilka płatków migdałowych

Jak zrobić?

1. Do jednej miseczki nakładamy 2 łyżki jogurtu. Dodajemy 1 łyżkę cukru pudru i 1 łyżkę jagód. Dokładnie mieszamy. Do drugiej miseczki wykładamy 4 łyżki jogurtu i mieszamy z 2 łyżkami cukru pudru.
2. W szklance układamy warstwami:
– 2 pokruszone herbatniki
– jogurt z jagodami
– 2 drobno pokrojone kostki czekolady
– 2 łyżki jogurtu
– 2 pokruszone herbatniki
– 2 drobno pokrojone kostki czekolady
– 1 łyżka jagód
– 2 łyżki jogurtu
– 1 łyżka jagód
– 1 kostka drobno pokrojonej czekolady i kilka płatków migdałowych
Smacznego : )
Reklamy

One thought on “Deser jogurtowo-jagodowy / Blueberry yogurt dessert

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s