Mus truskawkowo-jabłkowo-jagodowy / Strawberry-apple-blueberry mousse


Nie ma chyba nic prostszego niż wrzucenie owoców do malaksera i przygotowania musu owocowego. Uważam jednak, że ważny jest końcowy smak, a to zależy od połączenia odpowiednich owoców. Moim zdaniem jednym z lepszych połączeń jest właśnie truskawka, jagoda i jabłko. Można powiedzieć, że w sumie jeszcze (pomimo tej pięknej pogody za oknem) wciąż mamy zimę. A pyszne koktajle i musy kojarzą się (przynajmniej mnie) z latem. Ale co szkodzi wyjąć trochę mrożonych owoców, o ile takie mamy, albo wybrać się po nie do sklepu? Dla mnie warto, aby móc przysiąść na chwilę na tarasie i nacieszyć się tym smakiem :)

Składniki (na ok. 1 porcję):

280 g truskawek
50 g jagód
120 g jabłka

Jak zrobić?

Owoce rozmrażamy i wszystkie wkładamy do malaksera. Miksujemy do powstania musu i przekładamy do naczynia.

Smacznego!!!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s